Στο άκουσμα της είδησης πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επιταχύνει τις διαδικασίες παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, το κλίμα στη Wall Street γύρισε αρνητικά με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ξέσπασμα μιας πολιτικής κρίσης στις ΗΠΑ. Παρ'όλα αυτά οι επενδυτές άντεξαν στις πιέσεις, με τους δείκτες να κλείνουν με οριακή άνοδο.

Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε «Ο πρόεδρος Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του για το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον. Οι πράξεις του πλήττουν την ίδια την  καρδιά του Συντάγματος μας. Ζήτησα από τον πρόεδρο της επιτροπής δικαιοσύνης να συντάξει τα άρθρα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω απαντώντας στη Νάνσι Πελόζι μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Αν θέλετε να με παραπέμψετε, να το κάνετε τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και να επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα» έγραψε ο Τραμπ.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να μειωθούν δασμοί εάν η Κίνα και οι ΗΠΑ θέλουν να καταλήξουν σε μια πρώτη συμφωνία σταδίων για το εμπόριο.

Την Πέμπτη, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,1% ή 28 μονάδες στις 27.677, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 3.116 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο  0,05% στις 8.570 μονάδες.