Προβληματισμός στη Wall για το εμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβληματισμός στη Wall για το εμπόριο
Στο «κόκκινο» η Wall για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall με τους επενδυτές να μην λαμβάνουν ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με το πως θα εξελιχθεί η εμπορική διένεξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Όπως αναφέρει το Reuters από τη μία μεριά η Κίνα πιέζει για πιο ευρεία άρση δασμών ενώ οι ΗΠΑ κρατούν στάση αναμονής με τον Ντόναλντ Τραμπ να μην θέλει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα νούμερα για τους δασμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, τόνισαν σε συνέντευξη τύπου στις 11 Οκτωβρίου ότι μια εμπορική συμφωνία μπορεί να χρειαστεί ως και πέντε εβδομάδες για να υπογραφεί.

Σύμφωνα με μία πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, αναγνωρίζουν ότι η άρση δασμών για μια συμφωνία η οποία δεν επιλύει το θεμελιώδεις πτυχές του ζητήματος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θα φανεί ως μια καλή συμφωνία για τις ΗΠΑ.

WeWork

Την πόρτα της εξόδου σε 2.400 υπαλλήλους της θα δείξει η WeWork σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος και να αναπροσαρμόσει το μέγεθος της εταιρείας.

Η μείωση αντιστοιχεί στο 19% του συνολικού εργατικού δυναμικού της WeWork.

«Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από εβδομάδες σε περιοχές σε όλο τον κόσμο και συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ. Αυτή η μείωση του προσωπικού επηρεάζει περίπου 2.400 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι θα λάβουν αποζημίωση, επιδόματα και άλλες μορφές βοήθειας για να διευκολυνθούν στην επαγγελματική τους μετάβαση» σημείωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,20% % στις 27.766,29 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε πτωτικά 0,24% στις 8.506,21 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,45% στις 3.103,54 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider