Χάνει έδαφος η Wall - Ερωτηματικό η επίτευξη συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάνει έδαφος η Wall - Ερωτηματικό η επίτευξη συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας
Ερωτηματικό αποτελεί για τους επενδυτές η πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Με απώλειες άνοιξε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη συνάντηση Αμερικανών αξιωματούχων με τους Κινέζους ομολόγους τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε την πρώτη φάση της συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα και ανέστειλε την επαπειλούμενη επιβολή δασμών, ωστόσο αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά πριν καταστεί δυνατή μια συνολική διευθέτηση.

Η διαφαινόμενη συμφωνία θα καλύπτει τη γεωργία, τα νομίσματα και κάποιες πλευρές της προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και θα αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα που έχουν κάνουν οι δύο χώρες τους τελευταίους 15 μήνες για να τερματίσουν την εκατέρωθεν επιβολή επιπρόσθετων δασμών, που προκαλεί αναταραχή στις χρηματαγορές και επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Παρ' όλ' αυτά οι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει στασιμότητα και να μην προχωρήσουν οι δύο πλευρές σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εξάλλου η Κίνα Κίνα ζήτησε περαιτέρω συνομιλίες ώστε να υπογράψει και επίσημα την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, την Δευτέρα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% στις 26.784,14 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,19% στις 2.964,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,16% στις 8.044.29 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider