Απώλειες άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones - Στο επίκεντρο το εμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones - Στο επίκεντρο το εμπόριο
Βυθίστηκε η Wall Street υπό το φόβο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να βάλει στη μαύρη λίστα 28 κινεζικούς οργανισμούς, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με τους Κινέζους αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον.

«Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δεν μπορεί να ανεχθεί την βίαιη καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων στην Κίνα», τονίζει στην ανακοίνωση ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος.

Η Αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τους 28 αυτούς οργανισμούς ότι εμπλέκονται στην εκστρατεία καταστολής των κινεζικών αρχών εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Παράλληλα η Fed επανέρχεται στις αγορές κρατικών ομόλογων αυξάνοντας τον όγκο χρεογράφων που διακρατεί στον ισολογισμό της, όπως δήλωσε από το Ντένβερ ο Τζέρομ Πάουελ την Τρίτη, τονίζοντας ότι η δράση αυτή διαφέρει από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

«Θέλω να τονίσω ότι η αύξηση του ισολογισμού μας για σκοπούς διαχείρισης των αποθεματικών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τα μεγάλα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αναπτύξαμε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Παόυελ.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Τρίτη με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 1,19% στις 26.164,04 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,56% στις 2.893,06 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,67% για να κλείσει στις 7.823,78 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider