Σε αναβρασμό βρίσκονται οι επενδυτές ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε ένα κρίσιμο πενθήμερο στα μέσα Σεπτεμβρίου (12 Σεπτεμβρίου - 17 Σεπτεμβρίου) τόσο η ΕΚΤ όσο και η Fed θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις και να βγάλουν από τα «λιμνάζοντα νερά» την παγκόσμια οικονομία, αφήνοντας στην άκρη τη λέξη «αναμονή».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε στο Fox Business πως δεν βλέπει ύφεση στην αμερικανική οικονομία, αποκαλύπτοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν άλλων ανεπτυγμένων χωρών.

Ο κ. Μνούτσιν τόνισε πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχει «μέτριο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία».

Στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τις αγορές αγροτικών προϊόντων αν οι ΗΠΑ χαλάρωναν τους περιορισμούς στη Huawei. Η προσφορά της Κίνας μπορεί να εξαρτηθεί και από το αν οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν περαιτέρω την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 250 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% φτάνοντας τις  2.978,43 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,14% στις 26.835,51 και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,19% φτάνοντας τις 8.087,44 μονάδες.