Βαριές απώλειες στη Wall Street με οδηγό την ενέργεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές απώλειες στη Wall Street με οδηγό την ενέργεια

Ισχυρές απώλειες, άνω του 1%, κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς υπέκυψαν στις πιέσεις που δέχθηκε ο ενεργειακός κλάδος κι ενώ οι επενδυτές ποντάρουν σε αύξηση των επιτοκίων της Fed.

Eιδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,44% στις 17.447 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,22% στις 5.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,4% στις 2.045 μονάδες.

Την ανάγκη αποτίμησης του αντίκτυπου που έχουν στις αγορές οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε όρους διαμόρφωσης πολιτικής μετά την κρίση εξέφρασε η επικεφαλής της αμερικανικής Fed, Janet Yellen.

Mιλώντας σε συνέδριο την Πέμπτη, η σιδηρά κυρία της Fed τόνισε πως η κεντρική αμερικανική τράπεζα – την ώρα που αυξάνονται οι προσδοκίες περί αύξησης των επιτοκίων της – πρέπει να αποτιμήσει την επίδραση της νέας νομισματικής πολιτικής που προωθείται στις αγορές. Η Yellen που έχει ανοίξει «παράθυρο» για την αύξηση των επιτοκίων της Fed εντός του 2015, δεν έκανε καμία ειδική αναφορά στον ακριβή χρόνο που θα μπορούσε αυτό να συμβεί.

Στο μεταξύ, σαφές μήνυμα προς τη Fed, να μην αυξήσει αμέσως τα επιτόκια και δη προτού παρατηρήσει ισχυρές ενδείξεις επιτάχυνσης του πληθωρισμού και βελτίωσης της αγοράς εργασίας, απέστειλε μέσω σχετικής έκθεσής του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο έγγραφο που προετοίμασε για την επικείμενη Σύνοδο της G20 στην Τουρκία, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ήπια οικονομική επέκταση και ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός δικαιολογεί τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider