Στερλίνα: «Χάνει» τα 1,30 δολάρια εν μέσω σεναρίων για μειώσεις επιτοκίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στερλίνα: «Χάνει» τα 1,30 δολάρια εν μέσω σεναρίων για μειώσεις επιτοκίων
Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Bank of England που ζητούν μείωση επιτοκίων.

Υπό πίεση βρίσκεται τη Δευτέρα το βρετανικό νόμισμα, εν μέσω σεναρίων για μειώσεις επιτοκίων από τη Bank of England.

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, η στερλίνα «έχασε» το ψυχολογικό όριο των 1,30 δολαρίων, μετά τις δηλώσεις του Gertjan Vlieghe, μέλους της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Bank of England, πως τάσσεται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.

Η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,68%, αυτή την ώρα, στα επίπεδα των 1,2975 δολαρίων. Την περασμένη Παρασκευή, το βρετανικό νόμισμα διαπραγματευόταν πέριξ των 1,3063 δολαρίων.

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν μείωση επιτοκίων

Να σημειωθεί πως ο Gertjan Vlieghe δεν είναι ο μόνος αξιωματούχος της Bank of England που «φωτογραφίζει» μειώσεις επιτοκίων.

«Είναι ο τρίτος κατά σειρά που ρέπει προς τη μείωση επιτοκίων. Αντίστοιχες δηλώσεις έχουν κάνει ο Silvana Tenreyro και Mark Carney, διοικητής της Bank of England», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Peter Iosif, στρατηγικός αναλυτής της IronFX Global.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η μέση σύνταξη των 865 ευρώ οδήγησε πίσω στη δουλειά 300.000 συνταξιούχους

Οι απειλητικοί κύκλοι του Ιράν - Μαγνήτης ο Αλέξης - Πώς διαβάζει τη Νέα Αριστερά ο Καρανίκας - 25η Μαρτίου στο Γιοχάνεσμπουργκ

Στις 26 Μαρτίου η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού - Συνετή αύξηση εισηγείται η Νίκη Κεραμέως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider