Χρηματιστές: Υπερβολική αντίδραση στην Αθήνα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστές: Υπερβολική αντίδραση στην Αθήνα
Διπλάσιες απώλειες από την Ιταλία στην ελληνική κεφαλαιαγορά. «Θα υποχωρήσει το φαινόμενο», δηλώνουν χρηματιστές που μιλούν στο insider.gr.

Υπερβολική χαρακτηρίζουν την αντίδραση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών χρηματιστηριακοί αναλυτές στο insider.gr, δεδομένου ότι το selloff είναι διπλάσιο στη χώρα μας από την Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί θανατηφόρα κρούσματα του ιού.

Πράγματι, στις 14:30 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 6,36% στις 836,24 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα το Χρηματιστήριο του Μιλάνο καταγράφει απώλειες 4,59%.

«Δεν μπορεί να ερμηνευτεί η υπερβολική αντίδραση»

«Η εγγύτητα με την Ιταλία έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο να αποκτά μεγαλύτερη ένταση στη χώρα μας, αν και η υπερβολική αντίδραση που παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες δεν μπορεί να ερμηνευτεί», αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης, επικεφαλής Ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η αποστροφή προς τον κίνδυνο που ενδέχεται να πυροδοτήσει ο κοροναϊός για τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκά asset και η ανησυχία αυτή εντείνεται στη χώρα μας», προειδοποιεί.

«Θα υποχωρήσει το φαινόμενο»

Την εκτίμηση ότι το φαινόμενο σύντομα θα υποχωρήσει, δημιουργώντας μια καμπύλη U διατυπώνει στο insider.gr ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων του Κύκλου Χρηματιστηριακή. «Ως χώρα είμαστε υπερβολικοί στις αντιδράσεις μας και μια μεγάλη μερίδα της επενδυτικής κοινότητας κυριαρχείται από το συναίσθημα –που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο πανικός».

«Εκτιμώ ότι σύντομα το φαινόμενο θα υποχωρήσει, όπως έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει με τα κρούσματα στην Κίνα. Καθώς, μάλιστα, βελτιώνεται ο καιρός και αυξάνει η θερμοκρασία, θεωρώ ότι θα σημειωθεί ύφεση η οποία θα αποτυπωθεί και στο χρηματιστηριακό ταμπλό με επιστροφή στην κανονικότητα», συμπληρώνει ο κ. Τζάνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider