Στους 6 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 6 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό
Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αν είναι απαραίτητο να λάβει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Στους 6 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία, όπου τα τελευταία 24ωρα έχει σημάνει συναγερμός.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, οι ιταλικές αρχές επιβεβαίωσαν πως κατέληξε και έκτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, στη βόρεια Ιταλία. Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230.

Σε συναγερμό η κυβέρνηση

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Περιορισμένες μετακινήσεις

Την Κυριακή, ο Ιταλός πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού ΥπΕξ για την Ιταλία

Την ταξιδιωτική οδηγία της για την Ιταλία ενημέρωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του κοροναϊού (Covid-19).

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Γερμανούς οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία να απευθυνθούν στις κατά τόπους ιταλικές διπλωματικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου συνιστά στους Βερολινέζους οι οποίοι βρίσκονταν στις περιοχές της Ιταλίας που πλήττονται από την επιδημία ή ήρθαν σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε εκεί πρόσφατα, να επικοινωνήσουν με γιατρό. Για τον σκοπό αυτό έχει τεθεί σε λειτουργία και ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα Γαλλίας - Ιταλίας

Ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τον λόγο να κλείσουν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία παρά την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είχε νόημα καθώς η κυκλοφορία του ιού δεν περιορίζεται μόνο στα διοικητικά σύνορα», δήλωσε ο υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία, στην ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο--αυξήθηκαν το Σάββατο σε τουλάχιστον 150, ενώ καταγράφηκαν και τρεις θάνατοι, οδηγώντας την κυβέρνηση της Ρώμης να αποκλείσει τις περισσότερο πληγείσες περιοχές στον βορρά, της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider