Χρηματιστήριο Αθηνών: Έσπασε το επταήμερο ανοδικό σερί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έσπασε το επταήμερο ανοδικό σερί
Κατάφερε να διατηρήσει τις 930 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών κλείνοντας με οριακές απώλειες.

Δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης καταγράφοντας οριακές απώλειες. Αφορμή για τη διόρθωση της αγοράς έδωσε η υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,40% κλείνοντας στις 939,17 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα 49,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 1,46 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,21%, στις 2.349,36 μονάδες, ενώ σε αρνητικό έδαφος στο 0,72% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 1.264,23 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε σημειώνοντας άνοδο 0,17% στις 881,10 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με απώλειες 0,95%, η Τράπεζα Πειραιώς κινήθηκε εξίσου σε αρνητικό έδαφος στο 0,91% ενώ αντίθετη πορεία διέγραψαν Alpha Bank (+0,16%) και Eurobank (+1,50%).

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ οι επενδυτές

Το μήνυμα της αύξησης των δημοσιονομικών δαπανών από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ώστε να παρέμβουν αποτελεσματικά στην τόνωση της ανάπτυξης της παραγωγικότητας, και της συνολικής ζήτησης επανέλαβε από το στρατηγείο της Φρανκφούρτης η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η σιδηρά κυρία της ΕΚΤ ανέφερε πως τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραμείνουν στα σημερινά ή και χαμηλότερα επίπεδα μέχρι οι προοπτικές του πληθωρισμού να συγκλίνουν σημαντικά προς τον στόχο για πληθωρισμό λίγο κάτω από 2%. Η κα. Λαγκάρντ εξέφρασε παράλληλα τις ανησυχίες της για τα χαμηλά επιτόκια διότι συνοδεύονται από μία χαμηλή ανάπτυξη. «Θα προτιμούσα υψηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερα επιτόκια αλλά αυτή δεν είναι η κατάσταση που έχουμε τώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider