Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω «αλλαγής κλίματος»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω «αλλαγής κλίματος»
Την Τρίτη το μεσημέρι το αργό διαπραγματεύεται στα 32,52 δολάρια και το μπρεντ στα 34,99 δολάρια.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω αυξανόμενων ενδείξεων ανάκαμψης της ζήτησης , καθώς χαλαρώνουν παγκοσμίως οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί εν μέσω COVID-19. Πλέον, εκτιμάται ότι 3,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν τώρα σε περιοχές όπου η ζωή αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Τα δεδομένα από την Κίνα έδωσαν ώθηση στις αγορές πετρελαίου, αν και υπάρχουν κάποια ανάμεικτα «σήματα». Η κίνηση επιστρέφει σε πολλές πόλεις της Κίνας και υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα στα περίπου 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ταυτόχρονα, ένα νέο κύμα κρουσμάτων στην Κίνα οδήγησε ξαφνικά σε νέα lockdown. Περίπου 108 εκατομμύρια άνθρωποι στην επαρχία Τζιλίν αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε νέους περιορισμούς.

Ωστόσο, προς το παρόν, οι αγορές προφανώς θέλουν να επικεντρωθούν στο θετικό. Στο μέτωπο εμβολίων, φαίνεται να υπάρχει κάποια πρόοδος. Η Moderna δήλωσε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο της έχει αποδειχθεί ασφαλές στους ανθρώπους και η AstraZeneca δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει ετοιμάσει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως τον Σεπτέμβριο.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12.00 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 32,52 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,20% και το μπρεντ στα 34,99 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,52%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider