«Χαλαρή» με τον πληθωρισμό η Fed, κέρδη στη Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Χαλαρή» με τον πληθωρισμό η Fed, κέρδη στη Wall Street
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με μικρά κέρδη ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς σχόλια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας δείχνουν ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones είχε άνοδο 0,21% στις 24.884 μονάδες, οι S&P 500 0,32% στις 2.733 μονάδες και ο Nasdaq 0,64% στις 7.426 μονάδες.

Τα δημοσιοποιημένα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι κεντρική τράπεζα αναφέρει πως θα βοηθούσε τους μεσοπρόθεσμους στόχους της μια προσωρινή ενίσχυση του πληθωρισμού λίγο πάνω από το 2%.

Η εκτίμηση είναι σχεδόν καθολική ότι η Fed πρόκειται να προχωρήσει σε άνοδο των επιτοκίων τον Ιούνιο, όμως η χαλαρή στάση της έναντι του πληθωρισμού εξελήφθη ως ένδειξη ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής δεν θα είναι πολύ επιθετική.

Οι προσδοκίες αυτές επισκίασαν την Τετάρτη τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και το διεθνές εμπόριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Γιατί η Οδύσσεια έσπασε τα ταμεία

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι αλλαγές της νέας αναθεώρησης του «Ελλάδα 2.0» - Τι βγαίνει εκτός, τι μειώνεται και τι αυξάνεται

Eφορία: Τέλος χρόνου για φορολογικές δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider