Σταθεροποιητικά άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να εμφανίζονται μειωμένες, γεγονός που συνδέεται με την εορταστική περίοδο.
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 792,66 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,06%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,92 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 16 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Οι επενδυτές τοποθετούνται επιλεκτικά σε δεικτοβαρείς μετοχές με το κλίμα να στηρίζεται από την υποχώρηση της απόδοσης του διετούς ομολόγου.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Εθνικής(+0,90% στα 0,312 ευρω), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,79% στα 4,47 ευρώ) της Σαράντης(+0,75% στα 13,35 ευρώ) και της Eurobank(+0,74% στα 0,821 ευρώ).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,14%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank+6,00% και Εκτέρ+4,20%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -4,40% και Υγεία-2,54%.