Αρνητικά πρόσημα στην Ασία «δια χειρός» Yellen

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στην Ασία «δια χειρός» Yellen
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας , διευρύνοντας μάλιστα τις απώλειές τους μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, και τις διακυμάνσεις στις τιμές πετρελαίου.

Αναλυτικότερα, κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να κινείται πτωτικά κατά 3,85% κλείνοντας στις 18.545,80 μονάδες, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα από τα μέσα του 2012.

Να υπενθυμίσουμε ότι το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστό από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, λόγω εορτασμού του νέου κινεζικού έτους, ενώ κλειστή παρέμεινε, σήμερα, η αγορά της Ιαπωνίας λόγω εθνικής αργίας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 2,93% μετά από τριήμερη διακοπή και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 1,861,54 μονάδες. Μετά από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών ο ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 4.821,08 μονάδες.

Οι επενδυτές είχαν στραμμένο το «βλέμμα» τους στις ΗΠΑ και στην ομιλία της επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Fed, ενώπιον του Κογκρέσου, η οποία φάνηκε επιφυλακτική για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας επισημαίνοντας ότι η αναταραχή στις διεθνείς αγορές μπορεί να επηρεάσει την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και να μην προχωρήσει άμεσα σε νέα αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ενοίκια: Οι αλλαγές στις πληρωμές και οι κυρώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Το ομαδικό παιχνίδι που ζητά ο Μητσοτάκης - Τα smart γυαλιά του Άδωνι - Οι «γάμοι» στην Κουμουνδούρου

Αυξήθηκε ο μέσος μισθός σε ένα έτος: Στα €1.485 στις μεγάλες εταιρείες, 1.076 ευρώ στις μικρότερες

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider