Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αγορά αξιολογεί τις νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ο νέος γύρος αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το β' τρίμηνο, ο οποίος έκανε πρεμιέρα σήμερα με τους τραπεζικούς κολοσσούς της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.
Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 436 μονάδων ή 0,98% και διαμορφώθηκε στις 44.023 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος υποχώρησε στις 6.432 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,40%.
Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να κλείνει υψηλότερα κατά 0,18% στις 20.677 μονάδες, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την μετοχή της Nvidia, η οποία ενισχύθηκε κατά 4% αφού ο αμερικανικός κολοσσός πήρε το πράσινο φως από την αμερικανική κυβέρνηση για να ξεκινήσει εκ νέου την πώληση τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.
Στο ταμπλό της συνεδρίασης, βαρίδι για την αγορά αποτέλεσαν οι μετοχές των τραπεζών, με την Wells Fargo να χάνει 5,5% παρά την υπέρβαση των προβλέψεων των αναλυτών για τα κέρδη β' τριμήνου, ενώ αντίστοιχες απώλειες (-5,9%) σημείωσε και η μετοχή της BlackRock, η οποία έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.
Στον αντίποδα, άνοδο περίπου 4% σημείωσε η μετοχή της Citigroup, η οποία νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα τριμήνου, υπερβαίνοντας τις ποροβλέψεις τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή κλεισίματος για την μετοχή του χρηματοπιστωτικού κολοσσού.
Στο μέτωπο του πληθωρισμού, ο δείκτης CPΙ σε ετήσια βάση σκαρφάλωσε στο 2,7% (+0,3% σε μηνιαίο επίπεδο). Ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας αναρριχήθηκε στο 2,9% ετησίως (+0,2% σε μηνιαία βάση). Πλέον, η πρόκληση για την Fed είναι να καθορίσει πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα απότομο «τσίμπημα» του πληθωρισμού που σχετίζεται με τους δασμούς.