Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο - Απώλειες 3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο - Απώλειες 3%
Τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και πεντέμισι μήνες και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2023 διένυσε ο χρυσός.

Τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και πεντέμισι μήνες και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2023 διένυσε ο χρυσός, καθώς «ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων από την Fed, με τα κέρδη της Παρασκευής να μην στέκονται ικανά να αναχαιτίσουν τις απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο, παρά την υποχώρηση του δολαρίου.

Ειδικότερα, ο χρυσός spot κέρδισε 0,2% στα 2.332,77 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα futures του πολύτιμου μετάλλου έχασαν 0,1% για να διαμορφωθούν οι τιμές τους στα 2.334,50 δολάρια. Ο χρυσός έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 2.449,89 δολαρίων τη Δευτέρα, αλλά έκτοτε έχασε πάνω από 100 δολάρια σημειώνοντας απώλειες 3%, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Το ασήμι spot ενισχύθηκε 0,5% στα 30,25 δολάρια, ενώ τη Δευτέρα σκαρφάλωσε σε υψηλό 11 ετών. Η πλατίνα πρόσθεσε κατά 0,8% στα 1.027,25 δολάρια, ενώ το παλλάδιο απώλεσε 0,7% στα 962,50 δολάρια. Στην εβδομάδα, όμως, και τα τρία μέταλλα βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, τη στιγμή που ο δείκτης του δολαρίου διολίσθησε κατά 0,4%, καθιστώντας τα commodities σχετικά λιγότερο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Αυτό που είχαμε ήταν μια μικρή έλλειψη ενδιαφέροντος από τους δυτικούς επενδυτές λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πότε η Fed θα μειώσει τα επιτόκια... μόλις η Fed μειώσει τα επιτόκια, θα αυξήσουν και πάλι την έκθεση» δήλωσε ο Μάικλ Γουίντμερ της Bank of America. Τα στοιχήματα των traders σηματοδότησαν έντονες αμφιβολίες για το αν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια πάνω από μία φορά εντός του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεϊμαράκης: Η ψήφος κάθε πολίτη είναι αναγκαία

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόταση για μέρισμα 79 εκατ. ευρώ στους μετόχους - Στις 28/6 η ΓΣ

Αλεξοπούλου: Η σύννομη οδήγηση είναι και οικολογική

gazzetta
gazzetta reader insider insider