Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street ενόψει του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street ενόψει του πληθωρισμού
Στα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται την Τετάρτη παραμένει στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τελευταία ενημέρωση 21.29

Αφού η έκλειψη ηλίου μονοπώλησε το ενδιαφέρον, σήμερα η Wall Street πραγματοποιεί ανεπιτυχείς προσπάθειες να αφήσει πίσω την flat συνεδρίαση της Δευτέρας, με τους δείκτες να χάνουν τα αρχικά κέρδη και να κινούνται πλέον σε κόκκινο έδαφος, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται ξανά στη δημοσιοποίηση εντός της εβδομάδας των ιδιαίτερα κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 165 μονάδες ή 0,43% και διαμορφώνεται στις 38.726 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί 0,35% στις 5.184 μονάδες. Παρά τα αρχικά κέρδη, ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα των 16.222 μονάδων διολισθαίνοντας κατά 0,19%.

Οι μετοχές έκλεισαν τη Δευτέρα κοντά στην επίπεδη γραμμή, με τον S&P 500 να κλείνει με οριακή πτώση 0,04%, ο Dow υποχώρησε 0,03% ενώ μόνο ο Nasdaq φόρεσε τα «πράσινα» με οριακή άνοδο 0,03%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 4,4%. Σήμερα διαπραγματεύεται στο 4,38%.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones να αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,3%.

«Εάν o Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αποτελέσει έκπληξη και αυτό συνεχίσει να ανατιμά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό υψηλότερα, νομίζω ότι εκεί είναι το σημείο που θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για τις μετοχές», δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της iCapital, Anastasia Amoroso στο CNBC.

Θετική παραμένει από την πλευρά της η UBS στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, παρά το γεγονός πως οι αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, με τις εταιρείες ημιαγωγών να υστερούν ιδιαίτερα, όπως τονίζει σε σημειώμά της. Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη δείχνει σημάδια διεύρυνσης πέρα από τους ημιαγωγούς GPU, αναφέρει η εταιρεία σε σημείωμα της Τρίτης. «Κατά την άποψή μας, οι βιομηχανίες ημιαγωγών και λογισμικού προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες για τους επενδυτές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», επισημαίνει.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε τον Μάρτιο η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB), ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες στις 88,5 τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012. Ήταν ο 27ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης ήταν κάτω τις 98 μονάδες, τον μέσο όρο 50 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα αγοραστική αντίδραση στο Χρηματιστήριο - Εκτίναξη για Μυτιληναίο, τράπεζες

Πειραιώς: Σήκωσε 500 εκατ. ευρώ με 5% κουπόνι - Σχεδόν τρεις φορές υπερκάλυψη

Morgan Stanley: Στο κυνήγι των ευρωπαϊκών τραπεζών οι ελληνικές - Δυνατότητες περαιτέρω re - rating

gazzetta
gazzetta reader insider insider