Πετρέλαιο: Άνοδος 16% για το αμερικανικό αργό το α΄τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος 16% για το αμερικανικό αργό το α΄τρίμηνο
Σχεδόν 14% κέρδισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου Brent το τρίμηνο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Πέμπτη για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις σημειώνοντας σημαντικό κέρδος για το τρίμηνο και καταγράφοντας για τρίτο τρίμηνο συνεχόμενη άνοδο.

Σήμερα οι τιμές ανέβηκαν περισσότερο από 1 δολάρια το βάρελι, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να ανησυχούν για την προοπτική των αποθεμάτων, αφού η συμμαχία παραγωγών ΟΠΕΚ+ αναμένεται πως, κατά γενική ομολογία, θα διατηρήσει την πορεία της τρέχουσας περικοπής παραγωγής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον Μάιο σημείωσαν άνοδο 1,39 δολ. ή 1,6%, κλείνοντας στα 87,48 δολ. το βαρέλι. Τον Μάρτιο το Brent σημείωσε άνοδο 4,6% και 13,6% το τρίμηνο. Το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,59 δολ. ή 1,9%, στα 87 δολ. Το συμβόλαιο Μαΐου λήγει την Πέμπτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Μαΐου σημείωσαν άνοδο 1,82 δολάρια ή 2,2%, και διαπραγματεύεται στα 83,17 δολάρια το βαρέλι.

Σε τριμηνιαία βάση το αμερικανικό αργό κατέγραψε ράλι της τάξης του 16%.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου είχαν δεχθεί πιέσεις από την απροσδόκητη άνοδο της περασμένης εβδομάδας στα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, λόγω της αύξησης των εισαγωγών αργού και της υποτονικής ζήτησης βενζίνης, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διατήρησαν τα ρεκόρ οι ευρωαγορές - Το καλύτερο τρίμηνο εδώ και ένα έτος με άνοδο 6,8%

Διακόπηκε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο - «Κόκκινος» ο Μάρτιος ελέω τραπεζών

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων ύψους 625 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 3/5

gazzetta
gazzetta reader insider insider