Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες με την προσοχή στραμμένη στα ρωσικά διυλιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες με την προσοχή στραμμένη στα ρωσικά διυλιστήρια
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου παρουσίασαν ήπιες μεταβολές την Τρίτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου παρουσίασαν ήπιες μεταβολές την Τρίτη, καταγράφοντας μικρές απώλειες, με τους επενδυτές να έχουν τα μάτια στραμμένα στα ρωσικά διυλιστήρια και στην απώλεια της δυναμικότητάς τους μετά και τις πρόσφατες επιθέσεις των Ουκρανών σε αυτά με drones.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο Μαΐου του αργού WTI υποχώρησε κατά 0,4% ή 33 σεντς, κλείνοντας στα 81,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό Brent, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε 50 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 86,25 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Τα συμβόλαια του Ιουνίου, που έχουν τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση, παρουσίασαν πτώση 45 σεντς ή 0,5%, κλείνοντας στα 85,63 δολάρια ανά βαρέλι.

Η βενζίνη Απριλίου έχασε 4 σεντς, ή 1,7%, για να κλείσει στα 2,7006 δολάρια το γαλόνι. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση δολαρίου και ποσοστού για το συμβόλαιο από τις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υποχώρησε 2,1% για να κλείσει στα 2,7006 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο διαμορφώθηκε στα 1,5750 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, με πτώση 2,5%.

Τη Δευτέρα, η Μόσχα διέταξε τις εταιρείες να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου το δεύτερο τρίμηνο για να εξασφαλίσουν ότι θα επιτύχουν τον στόχο παραγωγής των 9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της στον ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μικρά κέρδη αλλά νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 - Ράλι 4,5% για την Tui

Κόντρα στο διεθνές περιβάλλον το ΧΑ - Διήμερο πτωτικό σερί

Σε άνευ προηγουμένου επίπεδα η τιμή του κακάο, ξεπέρασε τα 10.000 δολ. - Κακά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας

gazzetta
gazzetta reader insider insider