Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο μετά την Moody's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο μετά την Moody's
Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 1.400 μονάδων.

Πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 1.400 μονάδων. Η αγορά υποχώρησε μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,21%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.403,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,31%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 182,75 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36,888 εκατ. ευρώ αφορούν στη μεταβίβαση πακέτου που αντιστοιχεί στο 3,4% των μετοχών της Aegean Airlines, στην τιμή των 12 ευρώ ανά μετοχή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,57%.

Ανοδικά κινήθηκαν 31 μετοχές, 85 πτωτικά και 6 παρέμειναν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,67%), της Ελλάκτωρ (+1,21%), της Εθνικής (+1,11%) και της Eurobank (+0,95%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,66%), του ΟΠΑΠ (3,57%), της Jumbo (-3,37%), της Μυτιληναίος (-2,74%), της Σαράντης (-2,68%) και της Lamda Development (-2,68%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Πειραιώς και η Eurobank διακινώντας 12.565.669 και 6.437.586 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία σημείωσαν η Πειραιώς με 48,10 εκατ. ευρώ και η Aegean Airlines με 38,97 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) +7,47% και ΒΙΣ +7,21%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Frigoglass -9,71% και Εβροφάρμα -5,21%

«Μην αφήσετε μια κακή ιδέα να χαλάσει ένα καλό χρηματιστήριο», είναι ο τίτλος σημερινού report της JP Morgan για το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο οποίο χαρακτηρίζει αρνητικό καταλύτη το ενδεχόμενο προαγωγής του ΧΑ πάνω από την κατηγορία των αναδυόμενων αγορών. Ο οίκος, μάλιστα, δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο της «αναβάθμισης», καθώς, όπως λέει, μόνο τρεις μετοχές πληρούν τις προϋποθέσεις για να εισαχθούν στον δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών (ETE, Eurobank, ΟΠΑΠ) και η Ελλάδα χρειάζεται πέντε.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με τη σύσταση μας για overweight και θεωρούμε ότι η αγορά μπορεί να υπαραποδώσει περαιτέρω έναντι των αναδυόμενων», σημειώνει ο η JP Morgan. Σύμφωνα με τον οίκο, εάν η ελληνική αγορά μεταφερθεί στις ανεπτυγμένες θα γίνει η μικρότερη στον MSCI Europe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider