Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο με «άρωμα» Ουάσινγκτον και Ριάντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο με «άρωμα» Ουάσινγκτον και Ριάντ
Το πετρέλαιο επέστρεψε στα κέρδη την Τετάρτη.

Το πετρέλαιο επέστρεψε στα κέρδη την Τετάρτη, αφού η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του αργού που πουλά στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά της, ενώ ο «μαύρος χρυσός» άντλησε πρόσθετη ώθηση μετά τα επίσημα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων παραμένουν πιθανές αργότερα φέτος, πρόσφερε επίσης ένα θετικό τόνο για το «πράσινο» comeback του πετρελαίου, ελέω και των εντάσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε Γάζα και Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανέφεραν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 1,3% στα 79,13 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε άνοδο 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 82,96 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Απριλίου κέρδισε 0,8% στα 2,554 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Απριλίου σκαρφάλωσε 2,2% στα 2,663 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 1,4% στα 1,929 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μισή Ευρώπη πλημμυρισμένη και η άλλη μισή ψάχνει για νερό: Πώς να χαραχθεί ενιαία αγροτική πολιτική;

«Σωσίβιο» 1 δισ. δολαρίων στην αμερικανική τράπεζα NYCB

Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ ο χρυσός: 4ο σερί ιστορικό υψηλό - «Κοιτά» τα 2.150 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider