Μικτή εικόνα στις τιμές πετρελαίου - O OPΕC εξετάζει επέκταση στις περικοπές παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτή εικόνα στις τιμές πετρελαίου - O OPΕC εξετάζει επέκταση στις περικοπές παραγωγής
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ενώ ο OPEC ίσως προχωρήσει σε περικοπές και το δεύτερο τρίμηνο.

Μικτή εικόνα κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ενώ ο OPEC+ εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής του στο δεύτερο τρίμηνο.

Αναλυτικότερα, το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 33 σεντς ή 0,42% για να διαμορφωθεί στα 78,54 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent παράδοσης Απριλίου κέρδισε 3 σεντς ή 0,04% κλείνοντας στα 83,68 δολ. το βαρέλι.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Η αύξηση των αποθεμάτων που κατέγραψε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν χαμηλότερη από το άλμα κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια που ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Τα δύο σημεία αναφοράς του πετρελαίου οδεύουν για να κλείσουν τον μήνα με κέρδη 6,3%.

Ο OPEC+ εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής του στο δεύτερο τρίμηνο, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Ο οργανισμός και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν τον περασμένο Νοέμβριο να μειώσουν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την παραγωγή ημερησίως το πρώτο τρίμηνο.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ αναμένεται να περιορίσουν τον κίνδυνο πτώσης των τιμών του αργού, ενώ από την άλλη η συγκράτηση από τον ΟΠΕΚ της πλεονάζουσας παραγωγής θα περιορίσει τον κίνδυνο να ανέβουν οι τιμές, διατηρώντας ουσιαστικά το Brent στα 70 έως 90 δολάρια, σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα της Goldman Sachs που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Οι τιμές του αργού βρήκαν επίσης υποστήριξη αυτόν τον μήνα από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Goldman Sachs ωστόσο, θεωρεί το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου στις τιμές του πετρελαίου ως μέτριο, με την παραγωγή αργού να παραμένει ανεπηρέαστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μικρή πτώση για τον Stoxx 600 - Άλμα 24% για την DirectLine

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις εν αναμονή της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider