Ευρωαγορές: Μικρή πτώση για τον Stoxx 600 - Άλμα 24% για την DirectLine

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μικρή πτώση για τον Stoxx 600 - Άλμα 24% για την DirectLine
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής και να είναι επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους. Τα σημαντικά μάκρο στοιχεία, και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα αποτελέσουν μία ένδειξη για την κατεύθυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και την τροπή που παίρνει η μάχη κατά του πληθωρισμού. Για αρχή, έγινε γνωστό πως αναθεωρήθηκε στο 3,2% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο, σε μια ελαφριά υποβάθμιση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το τέταρτο τρίμηνο παρέμεινε αρκετά ισχυρή και ακολούθησε την ακόμη ισχυρότερη άνοδο του 4,9% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι τελευταίες προβλέψεις υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσονται με ρυθμό πάνω από 3% το πρώτο τρίμηνο.

Ο Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,35% στις 494,59 μονάες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 1,4%, ενώ εκείνες των αυτοκινήτων αυξήθηκαν σχεδόν 1%. Ο Eurostoxx 50 υποχώρησε οριακά 0,03% κλείνοντας στις 4.884 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κέρδισε 0,25% στις 17.601 ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% στις 7.954 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,76% στις 7.624 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 32.617 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 10.068 μονάδες, με πτώση 0,45%.

Η Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία DirectLine εκτινάχθηκε περίπου 24% υψηλότερα αφού η βελγική Ageas επιβεβαίωσε ότι εξέταζε μια προσφορά για την εταιρεία αξίας 3,095 δισ. λιρών (3,91 δισ. δολάρια).

H μετοχή της Vodafone σημείωσε τελικά πτώση 0,5%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε υψηλότερα, αφού η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προχωρημένες συνομιλίες με τη Swisscom σχετικά με την πώληση της ιταλικής επιχείρησής της για 8 δισ. ευρώ σε μετρητά. H μετοχή της Swisscom υποχώρησε πάνω από 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο 3,2% υποβαθμίστηκε η ανάπτυξη του δ' τριμήνου

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Vodafone Italia η Swisscom - Στα 8 δισ. ευρώ το τίμημα

Bain & Company: Μείωση 15% στις συγχωνεύσεις και εξαγορές στη διεθνή αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider