Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη ο χρυσός πριν τη δημοσίευση των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό που έχουν υπεισέλθει στο επενδυτικό «μικροσκόπιο»

Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη ο χρυσός πριν τη δημοσίευση των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό που έχουν υπεισέλθει στο επενδυτικό «μικροσκόπιο» καθώς θα διαμορφώσουν το χρονοδιάγραμμα για τις επικείμενες και πολυαναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Fed.

Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε 0,3% και έκλεισε στα 2.044,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χρυσός spot διαμορφώνεται στα 2.031,77 δολ. ανά ουγγιά με αμελητέες μεταβολές. Η spot πλατίνα κάνει ράλι 1,3% στα 891,03 δολ. ανά ουγγιά αν και οι απώλειές την από την αυγή του 2024 φλερτάρουν με το 10%, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιό της φτάνει στα 2.031,77 δολ. ανά ουγγιά. Παράλληλα, το παλλάδιο διολίσθησε 0,7% στα 944,32 δολ. με την πτώση του από το ξεκίνημα της χρονιάς να ανέρχεται σε -14%.

«Το χαμηλό επίπεδο των τιμών στην πλατίνα και το παλλάδιο ήδη έχει αφήσει το σημάδι του στους παραγωγούς των μετάλλων που αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή τους με αποτέλεσμα την σταθεροποίηση των τιμών», υπογραμμίζει η Commerzbank. Επίσης, την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE) – ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό – με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι μια άσχημη μέτρηση θα μπορούσε να αποτελέσει «ταφόπλακα» στις επενδυτικές προσδοκίες για άμεση μείωση επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εμφύλιος» στην Deutsche Bank μετά το τελεσίγραφο της διοίκησης για περιορισμό της τηλεργασίας

Trade Estates: Η Χρ. Τριανταφύλλου αποχωρεί από επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation

gazzetta
gazzetta reader insider insider