Ευρωαγορές: Η στάση αναμονής για τον πληθωρισμό έφερε ήπια πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Η στάση αναμονής για τον πληθωρισμό έφερε ήπια πτώση
Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τα πληθωριστικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τα πληθωριστικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν στις ΗΠΑ την Πέμπτη. Την Παρασκευή η Ευρωζώνη θα ανακοινώσει αντίστοιχα τα δικά της, η τελευταία έκδοση δεδομένων πριν την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 7 Μαρτίου. Πριν την βασική ανακοίνωση της Ευρωζώνης, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία θα παρουσιάσουν τα δικά τους νούμερα για την εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Ο Stoxx 600 έκλεισε στο -0,37% στις 495,42 μονάδες. Υπενθυμίζεται πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε την περασμένη Πέμπτη νέο υψηλό μετά από δύο χρόνια. Ο Eurostoxx 50 υποχώρησε 0,17% στις 4.864 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε ήπια κατά 0,08% στις 17.432 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,46% στις 7.938 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,27% στις 7.929 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,41% στις 32.566 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στα επίπεδα των 10,139 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,09%.

Ο CEO της Ryanair, Michael O'Leary ανακοίνωσε πως ότι θα μετακυλήσει στις τιμές των εισιτηρίων μέρος του κόστους των καθυστερήσεων παραλαβής νέων αεροσκαφών από την Boeing, η οποία βρίσκεται υπό ρυθμιστικό έλεγχο και της έχει απαγορευτεί να αυξήσει την παραγωγή 737 MAX. Συγκεκριμένα δήλωσε πως οι τιμές θα αυξηθούν κατά περίπου 5%-10% αυτό το καλοκαίρι και οι μέσοι ναύλοι θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 10-15 ευρώ την επόμενη πενταετία.

H μετοχή της Stellantis υποχώρησε κατά πάνω από 1,2%, παρά το γεγονός πως η γαλλο-ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως έφτασε σε συμφωνία με την εταιρεία leasing Ayvens για να πουλήσει μέχρι 500.000 οχήματα στην Ευρώπη τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση «Προσαρμογή της Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή»

MIG: Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2023 με EBITDA 0,2 εκατ. ευρώ

Ιστορική μέρα για ΝΑΤΟ: Η Σουηδία γίνεται το 32ο μέλος - «Πράσινο φως» και από την Ουγγαρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider