Rebound για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound για τον χρυσό
Ανέκτησε λίγο από το χαμένο έδαφος ο χρυσός, λόγω της μικρής υποχώρησης του δολαρίου και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Ανέκτησε λίγο από το χαμένο έδαφος ο χρυσός την Τρίτη, λόγω της μικρής υποχώρησης του δολαρίου και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Την ίδια στιγμή οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις τοποθετήσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, περιμένοντας εάν θα δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 2.030,49 δολάρια ανά ουγγιά, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε σημειώσει σε χαμηλό από τις 25 Ιανουαρίου. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό κέρδισαν 0,2%, φτάνοντας στα 2.046,70 δολάρια. Το ασήμι spot υποχώρησε 0,2% στα 22,32 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα ενισχύθηκε 0,3% στα 899,12 δολάρια. Οριακά ενισχύθηκε και το παλλάδιο κατά 0,1% στα 949,64 δολάρια.

Αξιωματούχοι της Fed αναμένεται να επαναλάβουν ότι η μείωση των επιτοκίων δεν θα γίνει τον Μάρτιο, καθώς χρειάζονται να γίνουν περισσότερα στο μέτωπο του πληθωρισμού προκειμένου να ξεκινήσουν τον κύκλο μείωσης, δήλωσε ο Ντάνιελ Γκαλί, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ είχε δηλώσει πως η γρήγορη μείωση των επιτοκίων θα έθετε σε κίνδυνο μέρος της προόδου που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού «θα ήταν λάθος να μειωθούν τα επιτόκια πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα χωρίς επαρκή στοιχεία ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μια βιώσιμη και έγκαιρη πορεία επιστροφής στο 2%», είχε τονίσει.

Η αλήθεια είναι πως μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές έχουν σχεδόν προεξοφλήσει πως δεν θα γίνει μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσινα»... ντύθηκαν οι ευρωαγορές - Ράλι 5,5% για BP

Toyota: Ανακοίνωσε επένδυση 1,3 δισ. δολ. σε νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών οχημάτων

Miele: Καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider