Χρυσός: Υποχώρησε σήμερα, όμως η εβδομάδα έκλεισε με κέρδος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Υποχώρησε σήμερα, όμως η εβδομάδα έκλεισε με κέρδος
Σημερινή υποχώρηση για τον χρυσό, η εβδομάδα όμως έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις σημείωσαν άλμα μετά την ισχυρή έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ.

Έτσι, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 0,8% ή 16,50 δολάρια στα 2.055 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης δολαρίου ήταν 0,5% υψηλότερος, καθιστώντας τις ράβδους ακριβότερες για τους αγοραστές του εξωτερικού. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς σημείωσαν επίσης άνοδο. Σε μια άλλη θετική εξέλιξη για την οικονομία, οι εργοδότες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις 180.000 θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Η ανθεκτική οικονομία και η ισχυρή παραγωγικότητα των εργαζομένων ενθάρρυναν τις επιχειρήσεις να προσλάβουν και να διατηρήσουν περισσότερους εργαζόμενους, μια τάση που θα μπορούσε να θωρακίσει την οικονομία την ύφεση.

Σύμφωνα με την CME Fed Watch, το 78% των επενδυτών αναμένει τώρα η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων να γίνει τον Μάιο. Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα της ράβδου.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell απέρριψε αυτή την εβδομάδα την ιδέα της μείωσης των επιτοκίων την άνοιξη, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2%, βασική προυπόθεση για τη μείωση των επιτοκίων.

«Εάν τα επιτόκια παραμείνουν στο σημείο που είναι σήμερα και δεν υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση για το πότε θα γίνουν οι μειώσεις, το επενδυτικό περιβάλλον για τον χρυσό θα είναι μάλλον υποτονικό», εκτίμησε ο στρατηγικός αναλυτής αγοράς της WGC Joseph Cavatoni.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Περιορίστηκαν τα κέρδη μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Intel: Καθυστερήσεις σημειώνονται στην κατασκευή εργοστασίου - Πρόκειται για επένδυση 20 δισ. δολαρίων

AMD: Στοιχηματίζει σε υπολογιστές με ΑΙ, καθώς η κούρσα με Nvidia και Intel... αγριεύει

gazzetta
gazzetta reader insider insider