Χρυσός: Ο ισχυρός αμερικανικός PMI έφερε απώλειες την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ο ισχυρός αμερικανικός PMI έφερε απώλειες την Τετάρτη
Ο spot χρυσός υποχώρησε κατά 0,6% στα 2.016,04 δολάρια η ουγγιά με τα futures να σημειώνουν απώλειες 0,4% στα 2.017,5 δολάρια.

Υποχώρησε ο χρυσός την Τετάρτη μετά από τα στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ που οδήγησαν το αμερικανικό δολάριο να περιορίσει τις απώλειες του, με τους επενδυτές να περιμένουν και άλλες ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία για να σταθμίσουν πότε η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

Ο spot χρυσός υποχώρησε κατά 0,6% στα 2.016,04 δολάρια η ουγγιά με τα futures να σημειώνουν απώλειες 0,4% στα 2.017,5 δολάρια.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει η S&P Global, o σύνθετος PMI διαμορφώθηκε σε υψηλά επτά μηνών και συγκεκριμένα στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο. Ο PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε τις 52,9 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Δεκέμβριο, ενώ ο μεταποιητικός PMI ξεπέρασε το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση και διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση του δείκτη από τον Οκτώβριο του 2022.

«Τα αρχικά στοιχεία των PMI δείχνουν ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στο έτος για την αμερικανική οικονομία, με τις εταιρείες να αναφέρουν αξιοσημείωτη επιτάχυνση της ανάπτυξης μαζί με σημαντική επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch, οι αγορές προσδοκούν πως η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής του Ιανουαρίου και έχουν μεταθέσει προς τα πίσω το χρονικό πλαίσιο της πρώτης μείωσης των επιτοκίων.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,5% σήμερα, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ είανι επίσης σε μικρή πτώση.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το spot ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 22,81 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 904,87 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 1,9% στα 966,18 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Έφτασε το 1 τρισ. δολάρια αξία κεφαλαιοποίησης εν μέσω της τεχνολογικής ανόδου

Ρεκόρ για Microsoft: «Άγγιξε» τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Υποδομές: Οι στόχοι, τα βασικά – εμβληματικά projects και τα ορόσημα του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider