Μικρά κέρδη για τον χρυσό την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον χρυσό την Τρίτη
Χωρίς εκπλήξεις έκλεισε η διαπραγμάτευση του χρυσού.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν σειρά ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ. Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δώσουν περισσότερες ενδείξεις και να ξεκαθαρίσει λίγο περισσότερο η εικόνα σχετικά με τις προθέσεις της Fed.

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού στη spot αγορά σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.025,09 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν 0,2% υψηλότερα στα 2.025,80 δολάρια.

«Η αγορά χρυσού βρίσκεται λίγο πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων και φαίνεται να είναι μια ουδέτερη αγορά. Κάθε φορά που αρχίζουμε να διασχίζουμε υψηλότερα, επιστρέφουμε προς τα κάτω», σχολιάζουν οι αναλυτές.

Οι επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τον δείκτη προμηθειών (PMI), την Πέμπτη θα δοθούν οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι αξιωματούχοι της Fed την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ χρειάζεται περισσότερα δεδομένα για τον πληθωρισμό στα χέρια της πριν από οποιαδήποτε απόφαση για μείωση των επιτοκίων και ότι η βασική γραμμή για την έναρξη των μειώσεων είναι το τρίτο τρίμηνο. Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος διακράτησης του χρυσού.

«Οι πρόσφατες ανακάμψεις (του χρυσού) φαίνεται να γίνονται όλο και πιο ρηχές, γεγονός που αυξάνει την προοπτική περαιτέρω αδυναμίας εάν οι κεντρικές τράπεζες συνεχίσουν να πιέζουν τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων», σχολίασε αναλυτής της CMC Markets.

Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται και στην Ευρώπη καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεδριάζει την Πέμπτη, αναλυτές εκτιμούν ότι θα διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Οριακές μεταβολές μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας

ΗΠΑ: H J&J θα πληρώσει 700 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό με 42 Πολιτείες για την βρεφική πούδρα

«Βουτιά» 20% μέσα σε 12 ημέρες για το Bitcoin - Έχασε τα 40.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider