Πετρέλαιο: Το χαμηλό κλείσιμο ισοσκέλισε τα εβδομαδιαία κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Το χαμηλό κλείσιμο ισοσκέλισε τα εβδομαδιαία κέρδη
Το πετρέλαιο δεν κατάφερε να κερδίσει σημαντικό έδαφος στο σύνολο της εβδομάδας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο τερμάτισαν χαμηλότερα σήμερα Παρασκευή, περιορίζοντας τα κέρδη για την εβδομάδα.

  • Το αμερικάνικο αργό WTI για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση 67 σεντς ή -0,9%, για να διαμορφωθεί στα 73,41 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κλείνοντας 1% υψηλότερα για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου έχασαν 70 σεντς, ή σχεδόν -1%, στα 73,25 δολάρια το βαρέλι.
  • Το αργό Brent Μαρτίου υποχώρησε κατά 54 σεντς ή -0,7% στα 78,56 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας άνοδο 0,3% για την εβδομάδα.
  • Η βενζίνη Φεβρουαρίου έχασε σχεδόν 1% στα 2,16 δολάρια το γαλόνι, διαμορφούμενη 2% υψηλότερα για την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Φεβρουαρίου έχασε 1,2% στα 2,66 δολάρια το γαλόνι, για εβδομαδιαία πτώση 0,3%.

Εκτιμήσεις

«Παρόλο που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη, η αγορά πετρελαίου παραμένει ισορροπημένη, γι' αυτό και δεν βλέπουμε υψηλότερες τιμές» εκτιμούν αναλυτές και σημειώνουν ότι «μπορεί από τη μία πλευρά να υπάρχει η ανασφάλεια που μπορεί να προκαλέσει μια διαταραχή στην προσφορά, την ίδια στιγμή όμως η οικονομία και η ενότητα του ΟΠΕΚ λειτουργούν κατευναστικά». Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή προκαλεί ανησυχία, αλλά ακόμη δεν έχει επηρεάσει τη ροή του αργού πετρελαίου, κάτι το οποίο αντανακλάται στη τιμή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομαδιαίες απώλειες 1% κατέγραψε ο χρυσός - Οι μεγαλύτερες εδώ και ενάμιση μήνα

Ευρωαγορές: Υποχώρησαν οι δείκτες στην αυλαία της εβδομάδας

Οι επενδυτές δεν βλέπουν μειώσεις επιτοκίων από την Fed νωρίτερα από τον Μάϊο

gazzetta
gazzetta reader insider insider