Εβδομαδιαίες απώλειες 1% κατέγραψε ο χρυσός - Οι μεγαλύτερες εδώ και ενάμιση μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαίες απώλειες 1% κατέγραψε ο χρυσός - Οι μεγαλύτερες εδώ και ενάμιση μήνα
Τις μεγαλύτερες απώλειες τις τελευταίες έξι εβδομάδες κατέγραψε ο χρυσός, παρά το γεγονός πως κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και έξι εβδομάδες κατέγραψε ο χρυσός, παρά το γεγονός πως κινήθηκε ανοδικά την Παρασκευή.

Οι επικεφαλής της Fed χαμήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων, γεγονός που επηρέασε την ψυχολογία των επενδυτών σε εβδομαδιαία βάση.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.02749 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες που έφτασαν το 1%. Ο χρυσός Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 2.029,3 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το σποτ ασήμι σημείωσε υποχώρησε 0,7% στα 22,59 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο υποχώρησε κατά 2,7% σε εβδομαδιαία βάση.

Η πλατίνα έχασε 1,2% στα 896,07 δολάρια και το παλλάδιο έκλεισε στο -0,3% στα 940,68 δολάρια.

Το δολάριο αυτή την εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1% καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ακριβό και κατά συνέπεια λιγότερο ελκυστικό στους επενδυτές.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι αγορές έκαναν εικασίες για το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για μειώσεις επιτοκίων, κάτι που αντανακλάται στις τιμές του χρυσού, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα περίπου 53% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο, από 71% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Εργαλείο παρακολούθησης της Fed της CME.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider