Μικτά πρόσημα για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα για το πετρέλαιο
Οι μειώσεις της παραγωγής αργού από τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου μέχρι το πρώτο τρίμηνο παρέμεινε ο βασικός παράγοντας στην αγορά πετρελαίου,

Με μικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα η αγορά του πετρελαίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού τερμάτισε υψηλότερα, καθώς το δολάριο μείωσε τα προηγούμενα κέρδη του, ενώ η τιμή πετρελαίου Brent υποχώρησε, καθώς ορισμένοι έμποροι έδειξαν ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης.

Οι μειώσεις της παραγωγής αργού από τους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου μέχρι το πρώτο τρίμηνο παρέμεινε ο βασικός παράγοντας σταθεροποίησης των τιμών στην αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με τους αναλυτές. Οι έμποροι, ωστόσο, συνέχισαν να υποβαθμίζουν ως επί το πλείστον τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσε να πλήξει τις προμήθειες αργού.

Συγκεκριμένα, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 72,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αφού έχασε 0,4% χτες. Το αργό τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 0,5% στα 77,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μετά από κέρδη 0,2% την Τρίτη. Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 0,6% στα 2,14 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου, απώλεσε 0,3% στα 2,65 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου, διαμορφώθηκε στα 2,87 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 1%.

«Οι περικοπές της παραγωγής από τον OPEC και τους συμμάχους τους βοήθησαν την αγορά να παραμείνει σταθερή παρά την αύξηση της γεωπολιτικής αναταραχής», δήλωσε στο MarketWatch ο Tρόι Βίνσεντ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο DTN.

Οι έμποροι μέχρι στιγμής δείχνουν να έχουν προσπεράσει σε μεγάλο βαθμό την απειλή διαταραχής του εφοδιασμού, ακόμη και μετά επιθέσεις εναντίον των Χούθι από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και τις δηλώσεις των μαχητών ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις.

Παρόλα αυτά, «μια κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα διαταράξει την αλυσίδα εφοδιασμού και θα έστελνε τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της αγοράς στην Spartan Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακρίβεια: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα νέα μέτρα – Τι προβλέπει

Σε χαμηλό άνω του 1 μήνα ο χρυσός

Φρέσκο... «κόκκινο 3x3» στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider