ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος για τα αποθέματα αργού την πρώτη εβδομάδα του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος για τα αποθέματα αργού την πρώτη εβδομάδα του 2024
Απροσδόκητη άνοδο σημείωσαν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς,

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσαν τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, ενώ αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασαν τα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (ΕΙΑ).

​Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στα 432,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιανουαρίου και ήταν περίπου 2% κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας για την συγκεκριμένη εποχή, σύμφωνα με την EIA. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα αργού θα μειώνονταν κατά 600.000 βαρέλια.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερή στα 13,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA. Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 654.000 βαρέλια την ημέρα στα 6,2 εκατομμύρια βαρέλια και οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα 3,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Επίσης σημαντικά υψηλότερη άνοδο της αναμενόμενης παρουσίασαν τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στα 245 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε κατά 371.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα 8,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη ημέρα οι ευρωαγορές

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έστειλαν υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη

Motor Oil: Αυξάνει την τιμή-στόχο στα 32,38 ευρώ η Alpha Finance, διατηρεί σύσταση «buy»

gazzetta
gazzetta reader insider insider