Πετρέλαιο: Άνοδος με ώθηση από τα γεγονότα στο Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος με ώθηση από τα γεγονότα στο Ιράν
Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν επίσης υποστήριξη μετά από αναφορές ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Λιβύης έχει κλείσει λόγω διαμαρτυριών.

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια πετρελαίου την Τετάρτη μετά από τις εκρήξεις στο Ιράν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της τετραετούς επετείου θανάτου ενός Φρουρού της Επανάστασης.

Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν επίσης υποστήριξη μετά από αναφορές ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Λιβύης έχει κλείσει λόγω διαμαρτυριών.

Οι επενδυτές, ωστόσο, αξιολογούν σε μεγάλο βαθμό τις διακοπές στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα και την απειλή ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυτοί οι παράγοντες δεν έχουν επηρεάσει ακόμη την παγκόσμια προσφορά και παραγωγή πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκε 2,32 δολάρια ή 3,3% στα 72,70 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 2,36 δολάρια ή 3,1%, στα 78,25 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου προσέθεσε 3% στα 2,16 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 3,1% στα 2,60 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 2,67 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με αύξηση 3,9%.

Οι εκρήξεις στο Ιράν σημειώθηκαν κοντά σε ένα νεκροταφείο όπου γινόταν τελετή για τον εορτασμό της επετείου του θανάτου του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί το 2020, σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο Σουλεϊμανί πέθανε σε επίθεση με drone των ΗΠΑ στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Το brent και το αμερικανικό αργό τερμάτισαν την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου, αποτυγχάνοντας να διατηρήσουν απότομα, πρώιμα κέρδη που ήρθαν ως αντίδραση στην απόφαση του Ιράν να στείλει ένα πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού ο στρατός των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο βύθισε τρία σκάφη που εκτελούσαν Αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν. Τα σκάφη είχαν επιτεθεί σε φορτηγό πλοίο της Maersk.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απώλειες πάνω από 1% μετά τα χθεσινά κέρδη

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έκαναν το αρνητικό 2 στα 2 μέσα στο 2024

Χρηματιστήριο: «Οχυρώθηκε» στις 1.300 μονάδες - Απώλειες 1,66% οι τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider