Χρυσός: Απώλειες πάνω από 1% μετά τα χθεσινά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες πάνω από 1% μετά τα χθεσινά κέρδη
Σημειώνεται ότι ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 13% το 2023, στην πρώτη κερδοφόρα χρονιά του από το 2020, ενώ εκτιμάται ότι θα αγγίξει νέα υψηλά το 2024 λόγω της προσδοκώμενης μείωσης των επιτοκίων.

Πάνω από 1% υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε, αφήνοντας πίσω τα κέρδη της χθεσινής μέρας.

Η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε την Τετάρτη κατά 1,2% και διαμορφώθηκε στα 2.033,85 δολάρια η ουγγιά, ενώ το future του χρυσού υποχώρησε 1,5% στα 2.041,5 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

«Ο χρυσός διατηρείται σταθερός καθώς οι αγορές συνεχίζουν να παλεύουν με τις πιθανότητες γύρω από τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed φέτος», δήλωσε με την σειρά του ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group. «Ο χρυσός σποτ θα πρέπει να διατηρήσει την ανοδική του διάθεση όσο το αφήγημα της Fed για τις μειώσεις των επιτοκίων παραμένει ανέπαφο. Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να αναγκαστεί να χαλαρώσει τα πρόσφατα κέρδη εάν η Fed δεν είναι σε θέση να προχωρήσει με την αντιστροφή της χρηματοπιστωτικής πολιτικής όπως αναμένεται για το 2024».

Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν όψει της δημοσιοποίησης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, ενώ περιμένουν επίσης εναγωνίως μια σειρά από οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης μισθοδοσίας την Παρασκευή. Τα futures των αγορών προβλέπουν πιθανότητα 70% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαρτίου, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 13% το 2023, στην πρώτη κερδοφόρα χρονιά του από το 2020, ενώ εκτιμάται ότι θα αγγίξει νέα υψηλά το 2024 λόγω της προσδοκώμενης μείωσης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Από τι θα εξαρτηθεί πορεία της τιμής το 2024 – Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Πρακτικά Fed: Πιθανές οι μειώσεις επιτοκίων αλλά... αβέβαιη η πορεία προς τα εκεί

Μπάρκιν (Fed): Ρίχνει τους τόνους για μειώσεις επιτοκίων - «Θα εξαρτηθεί από την οικονομία»

gazzetta
gazzetta reader insider insider