Πετρέλαιο: Νέα «εκτόξευση» τιμών λόγω της οξυμένης έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Νέα «εκτόξευση» τιμών λόγω της οξυμένης έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα
Το Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε σε κλήση κινδύνου από το υπό σημαία Σιγκαπούρης σκάφος Maersk Hangzhou, το οποίο είχε δεχτεί πυρά των Χούτι.

Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου προκλήθηκε την Τρίτη καθώς το Ιράν έστειλε ένα πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην κρίσιμη πλωτή οδό για τις παγκόσμιες εμπορικές αποστολές.

Το brent εκτινάχθηκε 1,6% στα 78,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 1,42% στα 72,67 δολάρια το βαρέλι.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι έστειλε το αντιτορπιλικό Alborz μέσω του στρατηγικού στενού Bab al-Mandeb, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, χωρίς να διευκρινίσουν λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι διεξάγονται περιοδικά επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα για την ασφάλεια των ναυτιλιακών δρομολογίων.

Η κίνηση έρχεται αφότου το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέστρεψε τρία σκάφη ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν, σκοτώνοντας 10 μαχητές. Το Πολεμικό Ναυτικό ανταποκρίθηκε σε κλήση κινδύνου από το υπό σημαία Σιγκαπούρης σκάφος Maersk Hangzhou, το οποίο είχε δεχτεί πυρά των Χούτι.

Σε δήλωση εκπροσώπου των ανταρτών την Κυριακή υποστηρίχτηκε ότι τα σκάφη είχαν «επίσημα καθήκοντα για την ασφάλεια των θαλάσσιων διαδρομών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Ποιους βάζει στο «στόχαστρο» το 2024 - Από ελεγκτικό κόσκινο 72.885 υποθέσεις

Bitcoin: Ξεπέρασε τις 45.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια

Υπόθεση Επστάιν: Το όνομα του Μπιλ Κλίντον περιλαμβάνεται σε αποσφραγισμένα έγγραφα

gazzetta
gazzetta reader insider insider