Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά από τέσσερις εβδομάδες κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά από τέσσερις εβδομάδες κερδών
Το βλέμμα αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένο προς τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.

Τελευταία ενημέρωση 14:28

Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στη πρώτη συνεδρίαση του πενθημέρου, μετά από το σερί τεσσάρων συναπτών εβδομάδων κερδών, με την συνάντηση της Fed και την ανακοίνωση κινήσεων νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη να είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

Το επενδυτικό κλίμα την προηγούμενη εβδομάδα ευνοήθηκε από τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση αλλά και από την εν εξελίξει συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ.

Ωστόσο, αναλυτές του Bloomberg εκφράζουν βεβαιότητά πως η Ευρωζώνη δεν θα καταφέρει να γλιτώσει από την πρώτη ύφεση μετά την πανδημία, με την οικονομία της να συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Η αδυναμία οφείλεται κυρίως στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με δημοσιονομική κρίση και αδύναμη παγκόσμια ζήτηση, με τους οικονομολόγους να περιμένουν ύφεση 0,2% το τέταρτο τρίμηνο — μεγαλύτερη από την αρχικά προβλεπόμενη συρρίκνωση κατά 0,1%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,01% στις 472,30 μονάδες, ο Eurostoxx 50 καταγράφει κέρδη 0,24% στις 4.533 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,04%, στις 16.765 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 7.546 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,50% στις 7.516 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται με οριακή πτώση 0,01% στις 30.400 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται στις 10.201 μονάδες με -0,21%.

Οι ασιατικές αγορές

Με ανοδικές τάσεις στους περισσότερους δείκτες ξεκίνησαν την εβδομάδα και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 κέρδισε 1,56%, και ο S&P/ASX 200 οριακά ενισχύθηκε 0,06%, και στην Κίνα ο Shanghai σημείωσε κέρδη 0,48% με τον SZSE Component να κερδίζει 0,82%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,84% ενώ στη Σεούλ ο KOSPI ενισχύθηκε 0,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής – Πώς η Εφορία «ξετρυπώνει» τζίρους και εισοδήματα

Πώς οι εταιρείες real estate μπορούν να «σηκώσουν» από την αγορά πάνω από μισό δισ. ευρώ

Ρεύμα: Αποσύρεται η εισφορά των μονάδων αερίου – Τέλος στο «καπέλο» στους λογαριασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider