Έχασαν τα χθεσινά κέρδη οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασαν τα χθεσινά κέρδη οι ευρωαγορές
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, εν αναμονή σημαντικών στοιχείων και εξελίξεων σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, χάνοντας τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας. Οι επενδυτές δείχνουν να αναμένουν μία σειρά από σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία που καταφθάνουν από τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη, για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τον τελευταίο μήνα του χρόνου μετά το ράλι του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,27%, με τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν στα κόκκινα. Οι μετοχές στο εμπόριο ηγήθηκαν των απωλειών, κλείνοντας 1,1% χαμηλότερα. Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στο -0,21% στις 4.473 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,16% στις 16.628, τερματίζοντας το θετικό σερί και αφήνοντας πίσω του το ρεκόρ των 16.656 μονάδων. Παράλληλα, στην Γαλλία, ο CAC 40 βρέθηκε στο -0,10% στις 7.428 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά κατά 0,02% στις 7.513 μονάδες.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 1,09% στις 10.146 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 30,121 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,67%, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI «βούτηξε» κατά 1,22% στις 6.529 μονάδες.

Η μετοχή της Air France-KLM έκλεισε κατά 3,1% χαμηλώτερα μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τους αναλυτές της JP Morgan, από overweight σε underweight.

Κρίσιμα ραντεβού λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο, με την τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίαση του έτους για το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ, να επικεντρώνεται στη πολύ σημαντική διαμόρφωση μιας συμφωνίας για το νεο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ακολουθεί την σημερινή συνάντηση του Eurogroup. Προσερχόμενος στο Eurogroup, λίγες ώρες πριν την έναρξη του δείπνου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δίνει 51% πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μέχρι αύριο το πρωί.

Επίσης, το σχέδιο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς για έγκριση του προϋπολογισμού του 2024 πριν από το τέλος του έτους απέτυχε, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD.

Μακρο

Οι τιμές των κατοκιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Halifax. Η μέση τιμή ήταν 0,5% υψηλότερη τον Νοέμβριο, ακολουθώντας μία αύξηση 1,2% τον Οκτώβριο. Οι τιμές ήταν 1% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider