Wall Street: «Pause» στο ανοδικό σερί 5 εβδομάδων, απώλειες στους δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Pause» στο ανοδικό σερί 5 εβδομάδων, απώλειες στους δείκτες
Στο… κόκκινο ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, καταγράφοντας απώλειες μετά από πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών, με τους επενδυτές να προβληματίζονται γύρω από το πρόσφατο ράλι.

Στο… κόκκινο ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, καταγράφοντας απώλειες μετά από πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών, με τους επενδυτές να προβληματίζονται γύρω από το πρόσφατο ράλι και να αναρωτιούνται εάν η αγορά βιάζεται περισσότερο από όσο πρέπει.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 23 μονάδες ή 0,1% στις 36.204 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 0,5% στις 4.569 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,8% στις 14.185 μονάδες, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους από τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, που είχε ηγηθεί της πρόσφατης ανόδου.

Οι κινήσεις της Δευτέρας σηματοδοτούν μια υποχώρηση μετά από μια ισχυρή περίοδο στην αγορά, σημειώνουν αναλυτές, με τις μετοχές τεχνολογίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες (Nvidia -2%, Microsoft και Meta απώλειες άνω του 1%).

Στον αντίποδα κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του Bitcoin και του χρυσού, καταγράφοντας ράλι με το κρυπτονόμισμα να ξεπερνά τα 41.000 δολάρια αναρριχόμενο σε υψηλό 19 μηνών, ενώ και ο χρυσός άγγιξε νέα ιστορικά επίπεδα ενδοσυνεδριακά.

Οι μετοχές των Marathon Digital και Riot Platforms σημείωσαν άλμα 8% και 9%, αντίστοιχα ελέω bitcoin, ενώ Microstrategy και Coinbase κατέγραψαν κέρδη άνω του 6%.

O αντίστροφος συσχετισμός ανάμεσα στις επιδόσεις του S&P 500 και τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου, είναι ο πιο δυνατός εδώ και πάνω από 20 χρόνια, δήλωσε ο Adam Parker, ιδρυτής της Trivariate Research. Πιστεύει πως η πτώση της απόδοσης του ομολόγου τις τελευταίες εβδομάδες, έχει δώσει ώθηση στην πρόσφατη άνοδο των μετοχών.

«Ορισμένοι επενδυτές έχουν ενθαρρυνθεί από την διεύρυνση του ράλι και πιστεύουν πως αυτό είναι μία ένδειξη πως έρχονται καλύτερα πράγματα. Δεν έχουμε πειστεί ακόμη» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως οι χαμηλότερες αποδόσεις έδωσαν ώθηση στις εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης τον Νοέμβριο.

Μάκρο

Σημαντική πτώση σημείωσαν τον Οκτώβριο οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο εν μέσω της αδύναμης ζήτησης και ενώ τα υψηλά επιτόκια συνεχίζουν να περιορίζουν τις δαπάνες.

Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 3,6% τον Οκτώβριο και κατρακύλησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρότερη κάμψη κατά 2,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Αγωγή 550 εκατ. ευρώ από 83 ισπανικά ΜΜΕ κατά Ζούκερμπεργκ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην Twilio - Θα απολυθούν περίπου 300 εργαζόμενοι

Ford: Οι απεργίες έπληξαν τις πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider