Πετρέλαιο: Άνοδος 2% με την προσοχή στραμμένη στον OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος 2% με την προσοχή στραμμένη στον OPEC+
Κατά 2% ανέβηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας τα πρώτα κέρδη εδώ και πέντε συνεδριάσεις, την ώρα που όλοι οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση του OPEC+ εάν θα προχωρήσει τελικά σε νέες περικοπές παραγωγής.

Κατά 2% ανέβηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας τα πρώτα κέρδη εδώ και πέντε συνεδριάσεις, την ώρα που οι traders περιμένουν την απόφαση του OPEC+ εάν θα προχωρήσει τελικά σε νέες περικοπές παραγωγής. Στην πολυαναμενόμενη συνεδρίασή του στις 30 Νοεμβρίου, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση των αφρικανικών χωρών, συγκεκριμένα της Νιγηρίας και της Ανγκόλας, οι οποίες αντιδρούν για τις νέες ποσοστώσεις.

Το συμβόλαιο αργού τύπου Brent και παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 2,1% ή 1,7 δολάρια, κλείνοντας στα 81,68 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο αργού τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε 2,08% ή 1,55 δολ., κλείνοντας στα 76,41 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Μια έρευνα του Bloomberg σε επενδυτές και αναλυτές στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έδειξε ότι περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναμένουν από τον OPEC+ να λάβει περαιτέρω μέτρα για να συσφίξει την αγορά. Εάν η συμμαχία δεν ανακοινώσει πρόσθετη περικοπή περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα πέραν των περιορισμών από τη Σαουδική Αραβία, οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με αναλυτές του Eurasia με επικεφαλής τον Raad Alkadiri.

Οι traders αναμένουν επίσης την εβδομαδιαία έκθεση της Aμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA). Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε αναλυτές της S&P Global Commodity Insights, αναμένεται πως η EIΑ θα ανακοινώσει μία πτώση της τάξης των 700.000 βαρελιών στα αμερικανικά αποθέματα αργού για την εβδομάδα έως τις 24 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι αγορές θα επιστρέψουν σε πλεόνασμα το επόμενο έτος εν μέσω δραματικής επιβράδυνσης της αύξησης της ζήτησης.

Τέλος, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στην Μαύρη Θάλασσα, όπου μία καταιγίδα, σταμάτησε τις φορτώσεις εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου αργού από βασικά λιμάνια της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία εκμετάλλευσης πετρελαιαγωγών Transneft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ απελευθέρωσε 30 Παλαιστίνιους κρατούμενους

gazzetta
gazzetta reader insider insider