Σε υψηλό 15 ημερών το πετρέλαιο λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας - Κέρδη σχεδόν 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 15 ημερών το πετρέλαιο λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας - Κέρδη σχεδόν 2%
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου σκαρφάλωσε 1,9%, στα 88,32 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ διαμορφώνονται σε υψηλό άνω των 2 εβδομάδων, καθώς η έκρηξη σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας αύξησε τις εντάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου σκαρφάλωσε 1,9%, στα 88,32 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από τις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το αργό Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 1,8%, στα 91,50 δολ. το βαρέλι στην ICE Futures Europe, υψηλό από τις 29 Σεπτεμβρίου. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου έκανε άλμα 3% στα 2,35 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Νοεμβρίου απώλεσε 1,2% στα 3,14 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 3,06 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 0,8%.

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» ενισχύεται από την επιθετική ρητορική του Ιράν μετά τον προφανή βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, «που αυξάνει την πιθανότητα πιθανής μείωσης στην προσφορά πετρελαίου από ορισμένους εξαγωγείς», εκτιμά ο Μάικλ Λιντς, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κόντρα στα γεωπολιτικά ρίσκα το Χρηματιστήριο - Άνοδος με οδηγό τις τράπεζες

Σε «βαθύ κόκκινο» οι ευρωαγορές - Νέες απώλειες ελέω αποτελεσμάτων και Μέσης Ανατολής

Μεσανατολικά... κέρδη για τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider