Wall Street: Ήπια πτώση περιμένοντας τα στοιχεία για την ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπια πτώση περιμένοντας τα στοιχεία για την ανεργία
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Παρά τις βραχύβιες προσπάθειες για ανάκαμψη σε θετικό έδαφος, οι δείκτες στην Wall Street την Πέμπτη έκλεισαν στο «κόκκινο», καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Κατά το κλείσιμο ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,03% στις 33.119 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,11% στις 4.258 μονάδες, και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,12% μονάδες στις 13.219 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι δείκτες σημείωσαν μικρή άνοδο, μετά την μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, ενώ σήμερα κινούνται ελαφρώς ανοδικά στο 4,721%. Την Τετάρτη έφτασαν στο υψηλότερο 16 ετών, αγγίζοντας το 4,884%. Η απόδοση στο 30ετές ομόλογο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο, στο 4,874%.

Οι βασικοί δείκτες είναι καθ'οδόν για ακόμα μία αρνητική εβδομάδα. Ο Dow Jones χάνει 0,1% σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο για το έτος κατά τη διάρκεια του selloff της Τρίτης. Αντίστοιχα, οι S&P 500 και ο Nasdaq χάνουν 0,2% σε εβδομαδιαία βάση.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα χαμηλά επίπεδα της εποχής της πανδημίας. Την εβδομάδα που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 207.000, αυξημένες κατά περίπου 2.000 σε σχέση με την αναθεωρημένη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση στις 210.000 αιτήσεις.

Επίσης, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Αύγουστο συρρικνώθηκε κατά 10%, φτάνοντας στο χαμηλό σχεδόν 3 ετών των 58,3 δισ. δολαρίων, αντικατοπτρίζοντας τη χαμηλότερη ζήτηση για εισαγόμενα αγαθά.

Εμπορεύματα

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, φτάνοντας επίσημα στον λεγόμενο «σταυρό του θανάτου» την Πέμπτη και σηματοδοτώντας την πιθανότητα περαιτέρω εξασθένησης των τιμών του πολύτιμου μετάλλου για το υπόλοιπο του έτους. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 3 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.831,80 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Από την άλλη, το spot ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 20,94 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,8% στα 859,72 δολάρια, αφού άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους. Το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,8%, σε νέα χαμηλά πέντε ετών, στα 1.146,73 δολάρια.

Υποχώρηση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου με τις τιμές στις ΗΠΑ σημείωσαν ένα ακόμη κλείσιμο στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 1,91 δολάρια ή 2,3%, για να διαμορφωθεί στα 82,31 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,74 δολάρια ή 2%, στα 84,07 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο από τις 24 Αυγούστου. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε πτώση 0,4% στα 2,19 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε πτώση 4,9% στα 2,87 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 3,17 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με αύξηση 6,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος ο Stoxx 600 μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις

Γκεοργκίεβα: Μια «ήπια προσγείωση» είναι πιθανή αλλά οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι παραμένουν

Στις διαθέσεις των short το Χρηματιστήριο - Έσπασε και τον ΚΜΟ 200 - Στις 1.154 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider