Wall Street: Η μπίλια έκατσε στο «κόκκινο» - Απώλειες 200 μονάδων ο Dow και 1,1% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η μπίλια έκατσε στο «κόκκινο» - Απώλειες 200 μονάδων ο Dow και 1,1% ο Nasdaq
Η συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street έκλεισε με απώλειες και για τους τρεις δείκτες με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικάνικο πληθωρισμό.

Μετά από μία ημέρα με μεγάλες μεταβολές για τον Dow Jones, όπου από τις -240 μονάδες πέρασε σε θετικό έδαφος και μετά πάλι στο «κόκκινο», η συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street έκλεισε με απώλειες και για τους τρεις δείκτες με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικάνικο πληθωρισμό.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,54% ή 190 μονάδες στις 35.123 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,68% στις 4.468 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 1,17% ή 162 μονάδες στις 13.722 μονάδες.

Οι προβολείς στον πληθωρισμό

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία κατά τον Ιούλιο, που αναμένονται να ανακοινωθούν αύριο.

Οι αγορές θα αποτιμήσουν το κατά πόσο η αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έχει επιβραδύνει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, ενώ οι αυριανές ανακοινώσεις θα δώσουν «σημάδια» για το κατά πόσο η Fed θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα ή για το εάν θα κερδίσει έδαφος η άποψη για «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές δίνουν 86% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων της Fed στα τρέχοντα επίπεδα τους, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Μεγάλη άνοδο 9,1% σημείωσε η μετοχή της Penn Entertainment, μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας της για σύμπραξη με το ESPN στο αθλητικό στοίχημα.

Ισχυρές απώλειες 38% σημείωσε ο τίτλος της WeWork εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της εταιρείας.

Κατρακύλησε 21% η τιμή της μετοχής της αμερικανικής online πλατφόρμας gaming Roblox την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα β’ τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο στο ανώτατο όσο και στο κατώτατο όριο.

Σημειώνεται πως από τις 443 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, άνω του78% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv.

Εμπορεύματα

Τρίτη ημέρα υποχώρησης ήταν η Τετάρτη για τον χρυσό, πέφτοντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετά από στοιχεία από την Κίνα που δείχνουν ότι ο αποπληθωρισμός επανεμφανίστηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 9,30 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθούν στα 1.950,60 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος διακανονισμός από τις 27 Ιουλίου, όταν έληξε στα 1945,70 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Τα συμβόλαια αργύρου παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 8 σεντς, ή 0,3%, φθάνοντας στα 22,73 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 13,40 δολάρια ή 1,1%, φθάνοντας στα 1.231,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας παράδοσης Οκτωβρίου γνώρισαν πτώση 1,3%, για να διαμορφωθούν στα 892,70 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές χαλκού παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 2 σεντς ή 0,5%, κλείνοντας στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

Νέα υψηλά έπιασαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη με το brent να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο μετά από μια απότομη μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ και τις περικοπές της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία. Το brent κέρδισε 1,38 δολάρια ή 1,6%, στα 87,55 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο από τις 27 Ιανουαρίου. Το αμερικάνικο αργό έκλεισε 1,48 δολάρια ή 1,8% υψηλότερα στα 84,40 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022. Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,9% για να κλείσει στα 2,928 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Σεπτεμβρίου εκτινάχθηκε 3,9% στα 3,207 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 6,6% για να κλείσει στα 2,959 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Τρίτη ημέρα απωλειών - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων

Πετρέλαιο: Σε νέα υψηλά για το 2023 λόγω της μείωσης των αποθεμάτων καυσίμων

Ευρωαγορές: Κλείσιμο στο «πράσινο» καθώς καταλαγιάζει η «καταιγίδα» με τις ιταλικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider