Wall Street: Διόρθωση των κερδών την Πέμπτη, με την προσοχή στην Fed

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διόρθωση των κερδών την Πέμπτη, με την προσοχή στην Fed
Απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αρνητικά πρόσημα σημείωσε στο κλείσιμο της Πέμπτης η Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψε διόρθωση των κερδών που σημείωσε μέχρι και την τελευταία απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έπεσε 0,67% ή 237,40 μονάδες στις 35.282 μονάδες, χάνοντας την ευκαιρία να φτάσει το υψηλότερο θετικό σερί του από το 1897.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,6% ή 28,74 μονάδες στις 4.583 μονάδες.

Ο Nasdaq έπεσε 0,55% ή 77,17 μονάδες στις 14.050 μονάδες.

Αναμονή για την Fed

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων της Fed και τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. Οι αναφορές του Πάουελ «έδειξαν» στο ότι η Fed δεν πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια της εντός του 2023 και πλέον η προσοχή βρίσκεται στο εάν η τράπεζα θα «παγώσει» στο τωρινό επίπεδο τα επιτόκια της.

Οι αναλυτές δίνουν 76% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά τους επίπεδα κατά την επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed φαίνεται να μην επηρεάζει το ΑΕΠ των ΗΠΑ, με την αμερικανική οικονομία να «τρέχει» με ρυθμό μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το β' τρίμηνο του 2023.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Οριακά κέρδη εμφάνισε η μετοχή της Meta μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μητρικής του Facebook που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Meta εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή στα 2,98 δολάρια έναντι 2,87 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 32 δισ. δολάρια έναντι 31,06 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μάκρο

Σε πολύμηνο χαμηλό υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 221.000 έναντι 228.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 235.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι δημοπρασίες επανέφεραν στο Χρηματιστήριο προς το ενδοσυνεδριακό χαμηλό

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές για την Πέμπτη, μετά από την ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider