Χρηματιστήριο: Trading πέριξ των 1.340 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Trading πέριξ των 1.340 μονάδων
Ήπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο. Επιλεκτικό ενδιαφέρον και προσεκτική κατοχύρωση κερδών,

Τελευταία ενημέρωση 14:20

Ήπιες μεταβολές με έμφαση στο stock picking και στη μετακύλιση κάποιων θέσεων με αναδιάταξη κάποιων χαρτοφυλακίων αναμένεται να καταγραφεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ.

Οι επενδυτές αναμένουν πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον τα εταιρικά αποτελέσματα που θα δώσουν μια καλύτερα εικόνα ενόψει συνέχειας, καθώς βαδίζουμε προς την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός επόμενου χρονικά διαστήματος.

Παράλληλα, η όποια κατοχύρωση κερδών γίνεται πλέον με αρκετά προσεκτικές κινήσεις καθώς κανείς δε θέλει να μείνει εκτός από μια τόσο ισχυρή bull market, ενώ τα κεφάλαια επανατοποθετούνται είτε σε διορθωτικές κινήσεις είτε σε άλλους τίτλους. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε πριν το τέλος του Ιουλίου και σίγουρα σε ένα στάδιο της θερινής ραστώνης.

Σε Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Intrakat, Cenergy, Aegean και Πειραιώς επικρατεί μια αγοραστική φρενίτιδα, ενώ σε ανάλογο mood βρίσκονται και άλλοι τίτλοι όπως του κλάδου της πληροφορικής και των κατασκευών.

Στις ΗΠΑ υπήρξαν μεικτά πρόσημα με το ανοδικό σερί, με τα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις στην Tesla και τη Netflix.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις δεδομένων, οι πιο σημαντικές ήταν οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν στις 228 χιλιάδες (έναντι 240 χιλιάδες που αναμένονταν) την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου. Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός αιτήσεων που είχαμε σε δύο μήνες και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυτή είναι μια τάση.

Εκτός από τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, η Fed της Φιλαδέλφειας δημοσίευσε την έρευνά της για τις προοπτικές του κλάδου μεταποίησης, με τον δείκτη να αυξάνεται ελαφρά στις -13,5 μονάδες (έναντι -10 που αναμένοντας). Αλλά τα πολύ καλύτερα νέα ήταν από την πλευρά των προσδοκιών, με τον ονομαστικό δείκτη για έξι μήνες από τώρα να φτάνει έως και ένα υψηλό 23 μηνών στις 29,1 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,17% στις 1.340,36 μονάδες με τον τζίρο στα 43 εκατ. ευρώ, με κινήσεις trading κατά κύριο λόγο. Ο FTSE 25 βρίσκεται στις 3.253,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 1.101,51 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,06%. Σειρά παίρνει σήμερα η Coca Cola για να τραβήξει την αγορά υψηλότερα από τις 1.340 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,22% στα 27,27 ευρώ, αλλά και τα χαρτιά του ομίλου Στασινόπουλου, με την ElvalHalcor στο 5,26% και τα 2,20 ευρώ, τη Viohalco στο 4,47% και τα 6,31 ευρώ και τη Cenergy στο 2,42% και τα 6,76 ευρώ.

Στις τράπεζες, ήπια άνοδο καταγράφει η Πειραιώς και η Alpha Bank ενώ αντίστοιχα ένα χαμηλό profit taking βγαίνει σε ΕΤΕ Eurobank.

Αντίστοιχα μια ήπια κατοχύρωση κερδών βγαίνει στη Μυτιληναίος στο -1,05% στα 35,92 ευρώ, όπως και σε ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η ΔΕΗ φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά πατώντας τα 11 ευρώ με κέρδη 2,13%, ενώ υψηλότερα κινείται και οι ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, Aegean, Lamda.

Πιέσεις στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με την Intracom, τα Πλαστικά Θράκης και τον ΑΔΜΗΕ να διαφοροποιούνται με ήπια άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider