Morgan Stanley: Τα επιχειρηματικά κέρδη δεν είναι αρκετά για ένα ράλι στις μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Τα επιχειρηματικά κέρδη δεν είναι αρκετά για ένα ράλι στις μετοχές
«Βασικό για τις μετοχές θα είναι το guidance των εταιρειών για το τέλος του τριμήνου και όχι τα ίδια τα αποτελέσματα». 

Από τα μεγαλύτερα θέματα προσοχής για τις διεθνείς αγορές τις επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκινούν από την τρέχουσα εβδομάδα στις ΗΠΑ.

«Βαριά χαρτιά» του χρηματοπιστωτικού κλάδου των ΗΠΑ, όπως οι JP Morgan, Citi, Wells Fargo και BlackRock θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους μέσα στις επόμενες μέρες, εν μέσω ενός περιβάλλοντος οικονομικής αβεβαιότητας που προκύπτει από το υψηλά επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γνωστός επενδυτές Μάικλ Ουίλσον της Morgan Stanley, εκτιμά πως το ενδεχόμενο καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών δεν αρκεί από μόνο του ώστε να οδηγήσει σε ένα ράλι τις μετοχές στον S&P 500. «Με τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου να ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, το "καλύτερα από ό,τι φοβόμασταν" πιθανότατα δεν αρκεί πια», έγραψε ο Ουίλσον σε σχετικό report του, σύμφωνα με το Bloomberg.

O ίδιος αναμένει περαιτέρω περικοπές στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, «επομένως βασικό για τις μετοχές θα είναι το guidance των εταιρειών για το τέλος του τριμήνου και όχι τα ίδια τα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman: Η Ινδία θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ

ΟΟΣΑ: Δύσκολες οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider