Τι έπεται για τον S&P 500 μετά την bull market; «Διαφωνία» Morgan Stanley - Goldman Sachs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι έπεται για τον S&P 500 μετά την bull market; «Διαφωνία» Morgan Stanley - Goldman Sachs
Η είσοδος του S&P 500 σε bull market πυροδότησε ανάμικτες αντιδράσεις στην αγορά, καθώς οι αναλυτές φαίνονται διχασμένοι ως προς τις προοπτικές της Wall Street. 

Η είσοδος του S&P 500 σε bull market πυροδότησε ανάμικτες αντιδράσεις στην αγορά, καθώς οι αναλυτές φαίνονται διχασμένοι ως προς τις προοπτικές της Wall Street.

Από τη μία, η Goldman Sachs αναμένει ότι οι θετικές τάσεις θα συνεχιστούν, ενώ από την άλλη, η Morgan Stanley παραπέμπει στην bear market της δεκαετίας του 1940, όταν ο S&P 500 γνώρισε ράλι της τάξης του 24% προτού υποχωρήσει σε νέα χαμηλά.

«Περισσότεροι αναγγέλλουν ότι η bear market έχει φθάσει επίσημα στο τέλος της. Με όλο τον σεβασμό, διαφωνούμε, λόγω της πρόβλεψής μας για τα κέρδη του 2023» ανέφερε συγκεκριμένα ο Michael Wilson της Morgan Stanley.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο S&P 500 «κλείδωσε» κέρδη 20% από τα χαμηλά επίπεδα του Οκτωβρίου, καθώς οι επενδυτές φαίνονται αισιόδοξοι σχετικά με την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, στοιχηματίζοντας σε μία παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed.

Ο Michael Wilson «βλέπει» βουτιά 16% φέτος για τον S&P 500 προτού ανακάμψει το 2024, σημειώνοντας ότι μία παύση από την Fed θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος του ράλι.

Η Goldman Sachs, εν τω μεταξύ, εμφανίζεται αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι ο δείκτης αναμένεται να συνεχίσει σε ανοδική τροχιά, καθώς και άλλοι τομείς, πέραν του τεχνολογικού, ενισχύονται.

Ειδικότερα, ο David Kostin της Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P 500 θα ολοκληρώσει την χρονιά κοντά στις 4.500 μονάδες, αυξάνοντας την τιμή-στόχο από τις 4.000 μονάδες που είχε προβλέψει προηγουμένως, περιμένοντας δηλαδή κέρδη σχεδόν 5% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι με το μέρος του Kostin. Γιατί; Όπως υπενθύμισε προ ολίγων ημερών η Savita Subramanian της Bank of America, σύμφωνα με ανάλυση της δεκαετίας του 1950, ο S&P 500 ανέκαμψε κατά 92% εκείνη την περίοδο, στη διάρκεια των 12 μηνών που ακολούθησαν μετά την είσοδό του σε bull market.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαία επιλογή της Morgan Stanley οι ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Πειραιώς - Eurobank

Ambrosia Capital: Έχει ακόμη δρόμο το «ράλι» των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους

Optima: Αυξάνει στα 4 ευρώ την τιμή στόχο για την Πειραιώς με σύσταση «buy»

gazzetta
gazzetta reader insider insider