Ισχυρή πτώση αλλά και «μάζεμα» απωλειών για το πετρέλαιο την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση αλλά και «μάζεμα» απωλειών για το πετρέλαιο την Πέμπτη
Εν μέσω δημοσιευμάτων για μια συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν επί του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Καθοδικά κινήθηκαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, ανακάμπτοντας ωστόσο από τα χαμηλά ημέρας που κατέγραψαν εν μέσω δημοσιευμάτων για μια συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν επί του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Όπως μετέδωσε το -καλά πληροφορημένο σε θέματα της Μέσης Ανατολής- Middle East Eye, με έδρα στο Λονδίνο, οι δύο πλευρές κοντεύουν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την άρση ορισμένων αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν. Οι όροι της συμφωνίας θα περιλαμβάνουν το Ιράν να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου κατά 60% και άνω και σε αντάλλαγμα θα του επιτραπεί να εξάγει έως και 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Σημειώνεται πως μια συμφωνία για διάθεση ιρανικού πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά θα επηρέαζε αρνητικά τις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, έπεσαν 1,7% ή 1,24 δολάρια στα 71.29 δολάρια ανά βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά είχαν πέσει ακόμα και κάτω από τα επίπεδα των 70 δολαρίων ανά βαρέλι,

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) υποχωρούσαν 1,49% ή 1,15 δολάρια στα 75.80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανάκαμψη για τον χρυσό την Πέμπτη, πλησιάζοντας ξανά τα 2.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider