Αναφορές για πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - «Τρομάζουν» οι τιμές του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναφορές για πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - «Τρομάζουν» οι τιμές του πετρελαίου
Οι δύο πλευρές κοντεύουν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την άρση ορισμένων αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν.

Αρνητικά αντέδρασαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές εμπορευμάτων, μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν σχετικό με το πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Όπως μετέδωσε το -καλά πληροφορημένο σε θέματα της Μέσης Ανατολής- Middle East Eye, με έδρα στο Λονδίνο, οι δύο πλευρές κοντεύουν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την άρση ορισμένων αμερικανικών κυρώσεων προς το Ιράν.

Οι όροι της συμφωνίας θα περιλαμβάνουν το Ιράν να σταματήσει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου κατά 60% και άνω και σε αντάλλαγμα θα του επιτραπεί να εξάγει έως και 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, μετέδωσε το MarketWatch.

Στον απόηχο των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, έφτασαν να χάνουν στις 20:00 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) 2,45% στα 70.80 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόσκαιρα, είχαν πέσει κάτω από τα επίπεδα των 70 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider