Με «άλμα» βγαίνει από το 4ήμερο πτωτικό σερί η Wall Street - Ώθηση από Apple, ράλι για τις περιφερειακές τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με «άλμα» βγαίνει από το 4ήμερο πτωτικό σερί η Wall Street - Ώθηση από Apple, ράλι για τις περιφερειακές τράπεζες
Ανακάμπτουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές μετά το χθεσινό sell-off στις περιφερειακές τράπεζες.

Ανακάμπτουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές μετά το χθεσινό sell-off στις περιφερειακές τράπεζες.

Οι επενδυτές φαίνεται πως αφήνουν κατά μέρος τους «πονοκεφάλους» των επιτοκίων και των τραπεζών, εστιάζοντας στα θετικά ερεθίσματα και σε μία προσπάθεια να κλείσουν την εβδομάδα σε «πράσινο» έδαφος - παρά το γενικό κλίμα ανησυχίας που πυροδοτείται σημαντικά και από τον φόβο πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ - και να βάλουν τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κέρδη άνω των 400 μονάδων ή 1,24% «σκαρφαλώνοντας» στις 33.537,69 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,19% στις 4.109,62 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,24% φθάνοντας στις 12.114,36 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μετοχή της Apple γνωρίζει «άλμα» της τάξεως του 4,5%, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη α' τριμήνου που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός «κολοσσός».

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «διαβάζουν» και τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση: Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο «συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969.

Τα μάκρο έρχονται λίγο μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια και εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα κάνει ένα «διάλειμμα» από τη σύσφιξη, μετά την τελευταία αύξηση των 25 μονάδων βάσης.

Το κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο διαφαίνεται, σήμερα, βελτιωμένο, μετά τις χθεσινές απώλειες, καθώς οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών βρέθηκαν υπό ασφυκτικό κλοιό πιέσεων.

H JP Morgan αναβάθμισε σε overweight τη σύσταση για Western Alliance, Zions Bancorp και Comerica, δίδοντας ώθηση στον κλάδο, με τον δείκτη SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να κερδίζει 4%.

Η μετοχή της PacWest - η οποία βρέθηκε στο «στόχαστρο» των πωλητών, μετά τις πληροφορίες ότι η τράπεζα εξετάζει ακόμα και πώληση - σημειώνει ράλι 32%, ενώ η μετοχή της Western Alliance «αναρριχάται» κατά 33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Ο φόβος πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές σε χρυσό και τεχνολογία

Ύφεση και επιτόκια «τρόμαξαν» τα funds μετοχών - Εκροές 16,9 δισ. δολαρίων σε μια εβδομάδα

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στον τραπεζικό δανεισμό από την Fed, έπειτα από την πώληση της First Republic

gazzetta
gazzetta reader insider insider